2016. augusztus 10., szerda

HARIBO WALDGEISTER : AZ ERDŐ SZELLEME



A Haribo ezúttal egy "szellemes" termékkel tréfált meg minket.:)))
Engem mindenképpen, mert én már most látom, hogy ezt megint abból a fajta gumiból csinálták, amit rágós és egyáltalán nem fogbarát. Ennek ellnére, ahogy a csomagoláson látható, van egy matrica, miszerint ez lett a 2016-os év egyik legjobb terméke Németországban. Ráadásul ezt a fogyasztók szavazták meg. Hiába ízlések és pofonok.

(Akit érdekel miért rajonganak 2016-ban még a német fogyasztók, azok itt megnézhetik. Igaz, német nyelvű, de németről angolra remekül fordít a Google, míg ugyanez németről/angolról magyarra nem igazán mondható el:  http://lebensmittelpraxis.de/produkt-des-jahres-2016.html?start=120)






Mondom én, hogy vicces ez a termék. Nem nehéz észrevenni, hogy a "waldmesiter-waldgeister" szavakkal játszadoztak. Míg az előző "szagos mügét" jelent, addig az utóbbi "az erdő szellemét".
Tehát nem véletlen, hogy a Haribonak eme új íze szellemformában jelent meg.

A szagos müge édességipari felhasználásával valószínű a Haribo történelmet írt. Na,de mi is ez a növény?
Merthogy egy növényről van szó. Méghozzá Európa és Ázsia bükkös és gyertyános tölgyeseiben előrorduló fehér virágú növény. Ahogy mondani szokták, kis mértékben gyógyszer nagy mértékben patkányméreg. Emésztési zavarokra és az idegek megnyugtatására használják (ták) a népi gyógyászatban, némi mellékhatással, merthogy enyhe vese-és májkárosodást is okozhat. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Szagos_m%C3%BCge)

Nem mondom, hogy ezek után kedvet kaptam a gumicukorkához. Benyomok egy zacsival és ugyan a hasamat nem csapom el, de cserébe a vesém fog görcsölni...:))) Ezentúl az egérfogóba nem sajtot kell rakni, hanem Haribo Waldmeister gumicukrot! Két legyet egy csapásra! (Némi képzavarral)


Húha! Ennyi bevezető után térjünk rá a tartalomra.
Előljáróban mindenkit megnyugtatok, ennek a terméknek kb. annyi köze van a szagos mügéhez, mint a patkánynak Harkányhoz.
Összetételben még nyomokban sem tartalmazza az előbb említett növényt. Van helyette alma, sáfrányos szeklice (ennek is szép neve van:), édesburgonya, feketer ribizli és retek.
Bár igaz is, teljesen mindegy mit tesznek bele, kevés embernek vannak összehasonlítási alapjai a szagos mügét illetően.


Szóval van piros és zöld szellemünk, kb. egyforma arányban. (Ebben 1-gyel több piros van.) Mindegyik nagyon vidám és szépen kidolgozott. A hagyományos alapanyagból készült, mint azt már a zacskón keresztül láttam, így állagában is a fogsor között pattógós, hosszan elnyammogós fajta.
Illata hasonlít  a Pinky&Lilly verzióra. Ez nyilván azért van, mert ugyanazt a rettenetes málnaaromát használták itt is. Ezen, a szagos müge sem tudott felülkerededni. Ízében viszont határozottan érdekes. Tényleg van egy gyógynövényes hatása. Leginkább olyan, mint a német keserűlikőrök, amelyelyek ugyebár gyógynövények keveréke, csak alkoholos jellege nincs. Felfedezni vélek némi borsmentás hatást is. Kicsit savanykás is. Tehát valóban semmihez sem fogható.
A málnás mindezek mellett teljesen érdektelen. Az leginkább csak édes, néha megvillanó málnaszörpös beütéssel.


Régen írtam ennyit édességről, úgy látszik ez nagyon megihletett. Aki szereti az innovatív dolgokat, az kóstolja meg. Bár gyanítom, ha ezt most valaki elszalasztja, akkor sem marad le semmiről, mert, ha ilyen nagy durranás ez az íz, akkor még sok-sok Hariboban fogunk vele találkozni.

Összetétel: glükózszirup, cukor, zselatin, dextróz, citromsav, gyümölcs-és növényi sűrítmények: spirulina, sáfrányos szeklice, alma, édesburgonya, retek, feketeribizli, aroma, fehér és sárga méhviasz, karnaubaviasz,invertcukor-szirup

Tömege: 200 g

Gyártja: Haribo, Bonn-Németország



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése