2016. június 3., péntek

ROSHEN CUKORKÁK



Szép kis színkavalkád!


ECLAIR

Ezzel kezdem, mert ehhez hasonlót, szerintem, már mindenki evett. Karamella csokikrémmel töltve. Én a Cadbury-vel fogom összehasonlítani, mert az él emlékeimben.



Nem mertem beleharapni, mert elég keménynek tűnt, ezért elvágtam. És meglepő módon, könnyen ment. A karamell része omlós, puha, és csak minimálisan ragad. A töltelék is szilárd, viszont ízben elég semleges, inkább kakaós, semmint csokis, így összességében azt fogjuk érezni, hogy valami édeset eszünk.


KORIVKA:

Jó puha, simán össze lehet nyomni. Ha rágjuk ropog a fogunk alatt, nagyon kristályos szerkezetű, viszont kellemes  vajas-tejszínes íze van.




DESSERT FRESH:

Ennek a meggyes változatát már korábban bemutattuk. (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/03/roshen-dessert-cherry.html) Ez itt az erdei gyümölcsös.



Külalakra ugyanolyan: egy réteg mézsepuszedli jellegű tészta, egy réteg zselé  és egy réteg marcipánszerűség.
Őszintén nem nagyon különbözik a meggyestől, úgyhogy akit érdekel, mit írtam arról, olvassa el.:)



BASARILI:

Ennek a csomagolása a kedvencem. Bár már korábban is megjegyeztem, hogy a Roshen szereti az arany színt alkalmazni.


Illatában a nyers mogyoró dominál. Ennek nem örülök, mert a földimogyoró igazán csak pirítva jó.
Sajnos ez az ízre is rányomja a bélyegét. S bár a karamella állaga tökéletes, enyhén ragacsos csak -de nem annyira porhanyós, mint az Eclairnél -, és kellemes vaníliás aromái vannak, nem tudja elnyomni a mogyoró erőteljes hatását.




MILKY SPLASH: TEJES TÖLTÖTT CUKOR



Mint látjuk, ebben a pici cukorkában jó sok töltelék van. Kellemes az állaga, selymesen krémes, ízében pedig tejszín és a karamella dominál. Fincsi!


MILKY SPLASH: COFFEE LIKE

Ha az előbbi fincsi volt, ez maga a tökéletesség. Én nem nagyon szeretem a kávés cukrot, de ezt  eltrafálták. Kár, hogy nem lehet ezt folyékony változatban kapni, lecserélném erre a reggeli tejeskávémat.


A végére maradt a legcukibb darab. Egyébként ez a "Crazy Bee-Ladybird" sorozat egyike. A másik a méhecskés, amit már korábban szintén láthattatok a blogban. (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2014/04/bonbonetti-crazy-bee-toltott-gumicukor.html)


Akárcsak kívül, belül is folytatódik a katicás motívum. Konkrétan sok kicsi katicával találkozunk, különböző színekben. Amik persze eltérő ízeket is jelentenek, bár nagyon nem lehet ráismerni a beléjük rejtett gyümölcsökre. Inkább amolyan tutti-fruttis hatásúak. Némileg édesebb a kelleténél, viszont az állaguk nagyon emberbarát; csak enyhén gumis és egyáltalán nem ragacsos.



MÉG TÖBB ROSHEN CUKOR KÉPEKBEN:

BONNY FRUIT: TENGER GYÜMÖLCSEI ZSELÉK


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése