2016. augusztus 9., kedd

HARIBO PINKIE&LILLY


Ma egy kimondottan csajos nasit láthattok. Haribo lilában és rózsaszínben.


Az illata nem lesz annyira lenyűgöző, mint a színei. A tömény gyümölcsös - főleg a feketeribizli - aromák mellett van egy nagyon fura, leginkább falfestékre hasonlító mellékszaga.


A zacsiban, ahogy az a csomagoláson látható, lila és rózsaszín baglyot formázó gumicukrok láthatók. Fele habcukorral, fele a klasszikus "haribo anyagból". Méretük meglehetősen nagy (3.8 cm-magasságban*2,5 cm-pocakban), egy falatra nem fogunk megbirkózni vele.


A két szín aránya nagyjából megegyezik. A lila a feketeribizlis. Ez abszolút felismerhető és elég élethűen megidézi az eredeti gyümölcsöt. Kellemesen savanykás. Az állagával továbbra sem sikerült megbarátkoznom. A Haribo klasszik kemény gumiját egyszerűen nem szeretem. Nekem túl rágós, és ezen a habréteg sem sokat segít.
A málnással már nem ennyire egyszerű a helyzet. Ha megkóstoljuk, rájövünk, hogy azt a fura szagot ez okozza, mert kb. az íze is olyan. Málnára nyomokban sem emlékeztet. Később, ahogy olvad szét a szájban, már  annyira nem borzalmas, és akkor némi édesség is előjön belőle, meg egy kicsit szörpös hatás, de alapvetően ez tutira nem lesz a kedvencünk.

Ez inkább mengint az inkább cuki, mint finom kategória.


Összetétel: glükózszirup, cukor, dextróz, zselatin,citromsav, édesburgonya-retek-spirulina-alma-feketribizli sűrítmény, aroma, fehér és sárga méhviasz, karnaubaviasz, invertcukor-szirup


100 g 336 kcal


Gyártja: Haribo, Németroszág-Bonn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése