2016. szeptember 2., péntek

CAVENDISH&HARVEY: MANGO-KIWI DROPS: MANGÓ-KIVI KEMÉNY CUKOR


Imádom a fémdobozos cukorkákat. Már, ami a csomagolásukat illeti. A tartalmát nem mindig (ld.Kizandy-http://gumicukorkanyaloka.blogspot.hu/2016/08/kizandy-mango-sours.html).


Angolos neve ellenére német márkáról van szó.  Története egészen 1932-ig nyúlik vissza. A kólás változatát imádom, ám az valamiért kimaradt a blogból (?), így itt most először szerepel ez a termék.


A dobozt kinyitva még át kell küzdenünk magunkat egy szépen csillogó aranyszínű fólián, és voilá...


Ez a látvány fogad minket. Némileg illúzióromboló, hiszen a csilivili külső valami nagyon exkluzívra enged következtetni. Erre tessék...egy behavazott kavicstenger fogad.
Mellékeltek némi homokot is, hogy a trópusi hangulatot jobban át tudjuk érezni. (???)
Illatában is érezni a por jelenlétét.Ezen keresztül a gyümölcs csak minimálisan tud érvényesülni.


Belenyalva a fehér porba (bár lehet, hogy szippantani kell...ez a bónusz az élvezetek fokozásához), azt gondolom, hogy közönséges porcukorral van dolgunk, merthogy édes. De lehet, hogy keményítőpor is van benne, mert, ha összemorzsolom az ujjaim között nem olvad meg, és csak minimálisan ragacsos.

Mint látható két színű korongunk van. Mivel tudjuk, hogy van mangós és kivis, nem nehéz kitalálni, melyik, melyik. Méretük viszonylag nagy, de pont eltalálták még azt, amitől nem fulladozunk. Márhogy mi felnőttek, egy gyerek lehet, hogy fog. Igaz, ők nem ehetnek ilyesmiket, mert káros az egészségükre...De jó, hogy az én időmben még nem volt az!

A mangós enyhén savanykás. Némileg felfedezhető a gyümölcs, főleg, ha már telítődik az aromákkal a szánk.
A zöld engem először körtére emlékeztet, semmint kivire, aztán meg átmegy enyhe műanyagos ízbe.
Ez nem finom, de így legalább a mangós felértékelődik.:)





Összetétel: glükózszirup, cukor, citromsav, sárgarépa-cékla-spirulina kivonat, természetes aromák

Tömege: 200 g

100 g 392 kcal

Gyártja: Cavendis&Harvey, Németország, http://cavendish-harvey.de/en/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése