2016. augusztus 31., szerda

HARIBO RHUBARB&CUSTARD SPLATS: REBARBARÁS-CUSTARD KRÉMES GUMICUKOR


Ma a Haribo angliai szériájából mutatok be egy darabot. Méghozzá nagyon angliait. Szerintem itthon 5-ből 4-en se rebarbarát, se custard krémet nem ettek még. Én tutira benne vagyok a 4-be. Így érdekes lesz elsőre ezekkel gumicukor formájában megismerkedni. De, el kell kezdeni valahol, most éppen itt...


Úgy látszik, nagy rizikófaktor lehet ez a kombináció, nem merték nagy zacskóba tenni. Mindössze 80 g-nyi van belőle.


Illata nagyon kellemes. Tortakrémes jellege van. A custard krém alapvetően egy főzött vaníliás krém. Mi is használjuk sütikbe, csak épp nem így hívjuk.


A gumicukrok piros-sárga színátmenete a Haribo Pfirsche-re (őszibarack) hasonlít. Ízben azonban, szerencsére, nem olyan műanyag és édes, hanem kimondottan savanykás. És pont olyan az íze, mint az illata, tehát maximálisan önazonos. Érződik benne a vaníliakrém, a gyümölcsös jelleg. Ha az állaga nem lenne ennyire makacsul rágós, kimondottan finom lenne. Így csak az érdekességként elmegy kategóriába sorolnám. Jaj,jaj,jaj! Átvehetné a Haribo a Katjes keményebb gumicukorka anyagát. Néha olyan jó ízeket tudnak produkálni, csak ez az állag ne lenne ennyire rémes!


Összetétel:

glükózszirup, cukor, zselatin, szőlőcukor, citromsav, aroma, növényi-és gyümölcskoncentrátumok

Tömege: 80 g

100 g 346 kcal

Gyártja: Haribo Anglia


MÉG TÖBB HARIBO KÉPEKBEN:

GYÖMBÉRES-CITROMOS KUTYAFEJEK


LACAROO TOFFEE



2016. augusztus 30., kedd

SPACE MALLOWS- DIE SAURE INVASION COLA- KÓLAÍZŰ SAVANYÚ HABCUKORKA


Ha már a habcukroknál tartunk, íme még egy. Mint látható, csomagolását tekintve bizony ez is elég izgalmas képződmény. Ezúttal azonban az íz is biztató, legalábbis számomra, hiszen nekem a kólás cukorkák a kedvenceim.


Annyira imádnivaló ez a Küklopsz űrbéli változata! Látszik rajta, hogy ő is élvezi a kólás ízt. Hja! Nem kérdés, ha egy űrlény a Földre látogat, első dolga, hogy megkóstolja a kólát meg az ebből készült finomságokat.


A zacskó elejénél már csak a hátulja érdekesebb. Van gy képregény rajta, aminek lényegét megpróbálom most átadni. Ez sajnos a második rész, így lehet, hogy annyira nem fogjuk érteni.

Cím: A savanyú kóla invázió

A "Mallow" bolygó lakói élik mindennapjaikat, miköbzen észre sem veszik, hogy az űrből figyelik őket. Az idegenek hirtelen támadásba lendülnek és kólával teli üvegekkel bombázni kezdik a bolygót.
Az üvegek a bolygó külső burkába fúródnak, s a kiömlő üdítő feltölti az egész bolygót nedvességgel. ( Feltételezem az volt a támadók célja, hogy a kóla majd szétolvasztja a bolygót - ez nincs a szövegben.)
A támadás végül is a visszájára sült el, nemhogy megsemmisítette volna a Mallow bolygót, de lakói azóta sokkal boldogabbak, hogy ilyen finom helyen élhetnek.

A sztori után most esik le, hogy nem a Mallow-k jöttek a Földre, hanem ezek szerint MI földlakók lennénk ilyen ellenségesek???...vagy más bolygón is ismerik a kólát???

Erről eszembe jutott "Az istenek a fejükre estek". c. film, amiben a cuki busman fejére esik a kólásüveg.

Tulajdonképpen továbbgondolva a dolgot, az ufo-k sok amerikait raboltak el, lehet, hogy egyiknek épp kólásüveg volt a kezében... Lehet, hogy már nemcsak világmárka, de univerzális is???:)))


Úgy látszik, azért csak sikerült néhány darabot kinyesni a Mallow bolygóból. Egy zacskó 250 g, s szép mennyiség belefért ezekből a hengerekből. Illatát egyértelműen a kóla határozza meg, de annyira nem ingerlő, mint általában a hasonló cukorkák. Méretét nagyjából egy átlagos száj nagyságához tervezték, de ha kettétörjük, akkor kényelmesebb lesz rágni.
Egy db úgy épül fel, hogy van egy külső, egyértelműen kólás ízű habcukorka, ami meg van szórva savanykás kristályukor-keverékkel, a  belseje pedig egy édes, semleges ízű habcukor. Állaga jó puha. Engem zavar, hogy ropog a cukor a számban, de ízben jól kiegészíti egymást az édes és a savanyú kettőse.  Nekem a kólás kemény-és gumicukrok jobban bejönnek, de ez is élvezhető.



Összetétel:

glükóz-fruktózszirup, cukor, víz, zselatin, almasav, aroma, ammónia-karamell (?),

Tömege: 225 g

100 g 345 kcal

Gyártja: Confiserie Van Damme, Belgium,http://www.vandammegroup.com/en/content/products

ROCKY MOUNTAIN GHOSTBUSTERS MARSHMALLOWS: SZELLEMÍRTÓK HABCUKORKA FORMÁBAN


Le a kalappal az amerikai édességipar előtt. Szinte a filmmel egyidőben megjelentek a szellemes nasik is a piacon. Ifjúkori filmélményeim nagy kedvence volt a Szellemírtók, s bár még a 2016-os részt nem láttam, de az általuk ihletett habcukorkát mentem megkóstolom!


A zacskón a jól ismert figurák látahtók. A zöld szörnyikére nem emlékszem, de a hatalmas habcsók-emberke megvan. Úgy nézett ki, mint az óriás Michelin baba.
Érdemes jól megnyomkodni, mert kellemes puha a tapintása. Autóba kispárnának is simán elmenne.


Kibontva ezekkel az izékkel találkozhatunk. Kétség kívül az eddig kóstolt szellemes termékek közül ezek a legkevésbé felismerhetőek. Illatuk is olyan, mint a kinézetük, semmilyen.
Ennél már csak az szörnyűbb, hogy az ízük is olyan. Annyit fogunk érezni, hogy édesek. Elvileg van fehér meg zöld színű habcukorkánk, de sajnos mindegyikből kihagyták a "finomság" hozzávalót.


Egyetlen pozitívuma van, hogy jó beleharapni. Mivel jó vastag és puha, olyan, minta egy jól felturbózott tollpaplanba huppannánk. Viszont ahol az anyagot éri a nyál, ott kegyetlenül ragacsos lesz. Márpedig ez elengedhetetlen, hiszen kizárt, hogy ezt a böhöm nagy elemet bárki is fulladásveszély nélkül egybe betuszkolja a szájába.


Amúgy pedig 4 féle figura van. Pl. a felső sor jobb oldalija akár angyalka is lehetne ennyi erővel, a mellette lévő meg a Mézeskalács Emberke.

Összegzés képpen azt sem tudom mondani, hogy ez a szebb, mint jobb kategória. Merthogy, egyiksem. Egyetlen értékelhető része a csomagolása, igaz, azt sem vitték túlzásba. Ez a zöld "slimer shape" szörnyike cuki.

Azt hiszem, az alapján, hogy ezek közül mennyit pusztítottam el, nem hiszem, hogy felvételt nyernék a profi szellemírtók közé. A Nimm2 szellemeivel jobban boldogultam:)



Összetétel: glükózszirup, cukro, módosított kukoricakeményítő,disznó zselatin, víz, stabilizátor, természetes és mesterséges aroma


2016. augusztus 29., hétfő

KATJES SHOPPING QUEEN


Mint, ahogy írtam, végre jön - egyelőre - az utolsó Katjes, mégpedig egy igazán csajos változattal.


Hjaaaaaa! Nehéz a csajok élete, tűsarkúban kell róniuk álló nap a nagyvárosok utcáit, boltról boltra szaladgálva, hogy el tudják költeni a férj/barát által megkeresett pénzt. És még cipekedniük is kell...Ezek után meg is érdemelnek egy kis extra szénhidrátot, gumicukorka formájában, nemde?


Igaziból, magáról a cukorkáról sok újat nem tudok írni, mert lényegében a belerakott aromákkal már megismerkedtünk más Katjes kapcsán, csak a formavilága más. Van ruha (citromos-almás), táska (narancsos), tükör (narancs-málna), korona (citroms), napszemüveg (málna) és cipellő (meggy).
A könnyebbség kedvéért, azt, hogy melyik tárgyhoz milyen íz  passzol a csomagolás hátulján is megadták. Viszont, ha nem tették volna, akkor is annyira egyértelmű, hogy könnyű dolgunk van.

Anyaga ezúttal a "szalonnás" változat, lehet rágni.



Némelyik táska füle kicsit hiányos, de alapvetően kivehetők a figurák. Mondjuk, ha nem tudnánk, hogy a kör alakú tükör, akár "Q" betűnek is nézhetnénk, de ez már részletkérdés. Trendi, színes és majdnem illatos is. Érdekes módon egyáltalán nincs gyümölcsös illata, pedig, ha beleharapunk kétség kívül felismerhetőek az aromák.

Nekem ízlik, mint általában a Katjes!


Az alkotók ezúttal is viccesre vették a figurát: a zacskó hátulján ez olvasható:

"Cipő, cipő, cipő!

Egy új napszemüveg?  Ezek az édes ruhácskák? Vagy inkább egy varázslatos táska? Ki tud itt döntetni!?
Szerencsére, mi megalkottuk Neked, az  divat összes kellékét, hogy élvezhetsd minden egyes darabját!
Ráadásul nagyon trendi, mert mindegyik természetes és nincs benne zselatin.

Jó szórakozást az édességhez, mely a szezon egyik alapdarabja!"

Összetétel: glükózszirup, cukor, módosított keményítő, glükóz-fruktóz szirup, citromsav-alamasav-tejsav, természetes aromák, napraforgó olaj, mézviasz

Tömege: 175 g

100 g 327 kcal

MÉG TÖBB KATJES KÉPEKBEN:

JOGGERS-TORNACIPŐK


TROPENFRÜHTE: TRÓPUSI GYÜMÖLCSÖS


MACIK: TAPPSY GYÜMÖLCSÖS ÉS ÉDESGYÖKERES, ZÖLD FÜLŰ, FRUCHT SPASS


2016. augusztus 26., péntek

KATJES GLÜCK GEFÜHLE: SZERENCSE SZIMBÓLUMAI GUMICUKOR


Unjátok már a Katjes gumicukorkát???
Én még nem:))
Most letudjuk őket, aztán egy darabig nem lesz róla szó. Elárulom, ezen kívül is van még egy, a "Shopping Queen", de az már tényleg az utolsó.


A Katjes szereti rózsaszínbe burkolni a cukorkáit. Mondjuk az tényleg cukorkához illő szín, nem véletlenül én is ezt választottam a blog hátterének:)))


A szerencse szimbólumainak nasiba öntése igen kedvelt az édességgyártók körében. Igaz, hálás téma, ki nem szeretné a lóherét vagy a katicákat. Kizárt, hogy valakinek ennek a kapcsán negatív gondolatai lennének. Akkor pedig különösen jó, ha finom íz társul mellé. Kell még valami, hogy jól érezd magad?

Amúgy a szerencséről jut eszembe. A múlt héten kb. szerda magasságában néztem egy videót a Youtubon, amiben arról volt szó, hogy végeztek egy kísérletet, melyben egy papírpénzt helyeztek a járdára. Volt aki elment mellette, volt aki észrevette és felvette. Megkérdezték ezeket az embereket, mennyire érzik magukat szerencsésnek. A konklúzió az volt, hogy aki eleve nem érezte magát szerencsének, az simán elsétált mellette,aki pedig annak tartotta magát, az észrevette a földön heverő kincset.
Nos, ez csak azért meséltem el, mert rá két napra sétáltam a férjemmel és találtam egy 1 penny-s érmét:)) Ezek szerint én ki vagyok békülve a szerencsémmel. Ami azt hiszem nagyjából így van. Igaz,  már az oviban is gomba volt a jelem:)))

Ebből a sorozatból a szerencsepénz kimaradt, de van helyette patkó, katica, lepke, lóhere,gomba és szívecske is.


Kibontva illatát leginkább az édesgyökér határozza meg. Azaz, a fekete gumicukor. Nálunk talán medvecukorként jobban ismert, hiszen gyakorlatilag csak abba használják. A németeknél, de főként a skandináv országokban ez lényegesen több nasiban fordul elő.
Szóval, azért érdekes az illata, merthogy, mint látszik a képen fekete anyag csak amolyan kiegészítőként van jelen. Ami viszont azért nem túl biztató, mert a gyümölcsös jelleg ezek szerint nem túl domináns. Jajj, mi lesz itt! Abból áll a 90%-a!!!
Mindegy, majd vigasztalódunk a látvánnyal, az legalább üdítő.
"Szerencsére" nem ennyire vészes a helyzet. Ha végre beleharapunk, nagyon is finom gyümölcsös ízeket fogunk érezni. Igaz, az állaga ennek is szalonnás, de ez már amolyan Katjes védjegy.
A piros meggyes, a zöld almás, a citromsárga citromos, a rózsaszín talán epres, a narancssárga narancsos, a fekete pedig édesgyökeres.
Kivétel nélkül mindegyik nagyon finom.

Összeségében ízekben, formákban gazdag, jól kivitelezett, nincs benne selejtes darab. Egyszereűen nagyszerű!

A zacskó hátuljára írt szöveg is aranyos?

"Találtál/ találkoztál már valaha egy 4 levelű lóherét, lópatkók, vidám lepkét (vel) vagy katicát (val)? Nem?
Tátátááá!...
Akkor a mai nap abszolút a TE szerencsenapod!Mert mi megalkottuk a Számodra ezt az egyedülálló, szerencsés kollekciót!

Good Luck (ritz)!

Gyümölcsös, medvecukorkás vagy egyszerűen mindkettő? Próbáld ki a kis szerencsehozókat!"


 Tömege: 200 g

100 g 326 kcal

MÉG TÖBB KATJES KÉPEKBEN:

TRÓPUSI GYÜMÖLCSÖS



JOGGERS-FUTÓCIPŐ


SHOPPING  QUEEN:


KATJES MACIK:
TAPPSY PANDÁK, ZÖLDFÜLŰ MACIK, FRUCHT SPASS




2016. augusztus 25., csütörtök

KATJES FRUCHT SPASS - TRÓPUSI GYÜMÖLCSÖKKEL TÖLTÖTT GUMICUKOR



Ha már a Katjes Frucht Spass szériájából kettőt bemutattam, hát a haramadik se maradjon rejtve. Íme!


Erre már csak egy mini állatka jutott. A csomagolása, a három közül, a legkevésbé megkapóbb,  viszont a trópusi gyümölcsös ízek igen izgalmasnak ígérkeznek. (Figyelitek, ez a nasi kihozta belőlem az alliteráló bloggert:))


Illata, akárcsak a pandáknak, ennek sem éppen túl meggyőző. A gyümölcskoncentrátumok annyira tömény elegyet alkotnak, hogy azt nem nevezném élvezhetőnek.Viszont, ahogy a napfény ráesik, szinte világítanak.



A harmadik zacskó tartalma egyúttal egy harmadik állagot is hoz. Míg a majmos habcukorból van, a panda szalonnás gumicukorból, addig ennek az állaga leginkábbb a szilikonmell-implantátumra hasonlít. Na, nem mintha láttam volna ilyet élőben, de ahogy a tv-ben összenyomkodják, kb. ez is olyan formát vesz fel.
Mint érzékelhető, az alkalmazott formák és színek igen változatosak. Van itt limegerezd, mangó, gránátalma, ananász, és az alulról második sorban lévő narancssárga gömböket nem tudtam beazonosítani.
Ezen kívül pedig van zöld sárga és piros üveg. Ami itt a sok gyümölcs mellett érdekesen mutat, de mindegy is.
Ha szétszedünk egy cukorkát, akkor a benne lévő tölteléktől jó ragacsosak lesznek az ujjaink. Tehát ez jobb, ha nem tesszük.Következésként, egybe kell betuszkolnunk a szánkba. Ne aggódjuk, jó puha, könnyű szétrágni. Elég fogbarátnak bizonyulnak, nem ragadnak be a redőkbe.
Ami az ízét illet. Abba is van az a furaság, ami az illatában. Olvasva az összetételt, talán a belepakolt plusz vitaminok okozhatják ezt. Egyébként nagyon extra aromákat használtak: mangó, banán-kaktuszfüge (citromsárgás üveg), lime, maracuja-őszibarack, ananász, passonfruit.

Bármily érdekes ez a kombináció,  nekem a három közül ez ízlik legkevésbé.

Összetétel: glükózszirup, gyümölcslé és gyümölcskoncentrátum 22,4% , cukor, dextróz, zselatin, citrom és tejsav, kálium-citrát, pektin, természetes aroma, napraforgó olaj, mézviasz, vitaminok

Tömege: 225 g

100 g 338 kcal

Gyártja: Katjes Assin GmbH+Co. KG, Németroszág,https://www.katjes.de/

MÉG TÖBB KATJES KÉPEKBEN:

TROPENFRÜHTE-TRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK:



JOGGERS


2016. augusztus 24., szerda

KATJES FRUCHT SPASS-PANDA


A Katjes Frucht Spass sorozatából már egyet, a majomfejeket bemutattam. Most a másik állatos változat következik, a pandamacis.




Itt is csak kétféle gumicukor van hátul feltüntetve, pedig ha a zacskó ablakán bekukucskálunk, akkor zöld is látható.


Illata ezúttal nem olyan kellemes, mint a másiknál, de azért büdösnek sem mondanám. Elvileg ennek gyümölcsösnek kéne lennie, de ahhoz kicsit fura.


Nemhogy kettő, hanem mindjárt 6 színű cukorkánk van. A zöld- almás, a citromsárga-banános, a bordó-málnás, a világos narancssárga: multivitaminos, a sötét narancssárga-vérnarancsos, a piros-meggyes.
Az ízek a zacskó hátulján fel vannak tüntetve. Azt  viszont magunknak kell kitalálni, hogy melyik színhez melyik tartozik. De annyira egyértelmű, mert eléggé élethű aromákat használtak, hogy kizárt a tévedés. A kedvencem a málnás, az tényleg olyan, mintha az igazi gyümölcsöt ennék. De alapvetően mindegyik finom. A Katjes-re jellemző, hogy jól megválogatja a felhasznált aromákat, igazán élvezhetőek.
Az állaga ezúttal nem hab jellegű, hanem a "szalonnás" fajtából van. Aki evett kakadufejeket, az tudja milyen. Nem pattogós gumis, hanem inkább kicsit ragacsosabb, de könnyen rágható.
Úgy látszik, az idei évben majdnem minden gumicukorkát gyártó cég becsempészte a vérnarancsaromát egyes termékeibe, mintha kötelező lenne. Igaz, ez már a második olyan termék, aminek nagyon jól áll. Fincsi ez így magába, vagy tejszínes-vaníliás kombinációval a  Nimm2 szellemekben is.


Összetétel: glükózszirup, cukor, módosított keményítő, 10% gyümölcslé és gyümölcskoncentrátum, glükóz-fruktóz szirup, citrom-alma-tejsav, gyümölcs-és zöldségkoncentrátum, természetes aroma, napraforgó olaj, méhviasz

Tömege: 225 g

100 g 327 kcal

MÉG TÖBB KATJES KÉPEKBEN:

JOGGER

TRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK


MÉG TÖBB KATJES MACI: TAPPSY, ZÖLDFÜL MACIK


SHOPPING QUEEN:


2016. augusztus 23., kedd

NIMM2 LACH GUMMI MILCHGEISTER - TEJES-GYÜMÖLCSÖS SZELLEMALAKÚ HABCUKORKA


Az elmúlt napokban volt itt már keksz meg Haribo gumicukor szellem. Itt egy újabb a Nimm2-től.
Ami elődeihez hasonlóan szintén nem ijesztgetni szeretne, hanem vidámságot okozni.
Ettől a márkától már korábban megkóstoltam a joghurtos habcukorkát. (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2014/04/nimm2smile-gummi-joghurt.html) Az osztatlan lelkesedést nem okozott. Így kíváncsian várom, hogy ez a tejes-gyümölcsös kombináció milyen hatásokat vált ki belőlem...
A csomagolása egyértelműen pozitívat. Nagyon cuki ez a bamba piros és ez a vagány zöld szellem.




Szerencsére nem árulnak zsákba macskát, izé szellemet  (inkább zacskóba), a hátuljára ráírták, milyen ízekkel lesz dolgunk. Ha valakinek eddig nem, ezt olvasva biztosan megjön a gusztusa. A maracuja és a vérnarancs azért nem túl gyakori íz gumicukroknál. Nyammi!


Ha kiszabadítjuk a szellemeket a zacskóból, az első, ami szembeötlik, hogy biza, jó vastagok. A kis haszontalanok, éjszaka biztosan gyakran rájárnak a kamra készletére.


Illata maga a tökéletesség. Vaníliás-gyümölcsös-tejszínes. Mmmmmmmmmmmmmmm!!!


A szellemek 4 formában nyilvánulnak meg. A felső bal oldali leginkább pingvinre hasonlít, míg mondjuk a többi inkább  szellemes.
Az elülső fehér közepesen puha habcukorhoz 5 színű gumicukor kapcsolódik: citromsárga -citromos, világosabb narancssárga- maracuja-őszibarack, sötétebb narancssárga-vérnaracs, bordó-málnás, zöld-alma

Ha megkóstoljuk őket, akkor arra a következtetésre jutunk, hog egyszerűen mindegyik zseniális. Ez a fehér habcukorka rész önmagában is tökéletes. Nem olyan ám, mint a Haribo íztelen, kicsit műanyagízű képződménye. Kérem szépen, ennek íze van! De még milyen! Tejszínes-bourbon vaníliás. Önmagában is megállná a helyét, ehhez jön még a kellemesen savanykás, élethű gyümölcsöket megidéző réteg...Ohhh!!! Csak úgy  tobzódunk  az élvezetekben!  Én ritkán eszem meg pár darabnál  többet egyszerre, de ezt nagyon nehéz abbahagyni.
Állaga igaz nem túl pihe-puha, de könnyű rágni, nem tapad bele a fogazatba.

Még jó, hogy nem kiáltottam ki a Katjes Frucht Spass majomfejecskéit az idei legjobbnak, mert most bajban lennék.
Ez is 5*++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Az alkotók itt nem adtak nevet a szellemeiknek,nem úgy, mint a Leibniz. Így mindenkinek a fantáziájára van bízva a dolog. Én kettőt tudok: Booooooob és Húúúúúúúúgo:))




Összetétel:glükózszirup, cukor, gyümölcslé 5,5%, tejsavópor, zselatin, szorbitszirup, pektin, citrom és tejsav, aromák, tejfehérje, spirulina és fekete répa koncentrátum, vitaminok, karnaubaviasz, fehér méhviasz

Tömege: 225 g

100 g 327 kcal

2016. augusztus 22., hétfő

TOMS BONBONS- SIRÁLYFOS, PATKÁNYHÁNYÁS, ROTHADÓ HAL


Gondolom most mindenki elszörnyedt, pedig nem vicc ez, hanem a valóság. Sőt, a sorozat nem teljes, a kutyafing kimaradt. Én sajnos egy dánt sem ismerek, de ezek után feltételezem, hogy nagyon humorosak lehetnek. A cukorka figurái annyira népszerűek hazájukban, hogy külön vidámparkot is létrehoztak miattuk. A Youtube-on elég sok video van róla. Akit érdekel, a keresőbe a "Bonbon Land"-et írja be.




Hát, igen...elnézve a zacskókat, a rajzokat szép nagyra készítették, hogy a lényeg jól kidomborodjon.


Ahogy mondani szokták, annyira rossz, hogy az már jó. Kíváncsi vagyok, hogy a cukorkák is annyira guszták-e, mint a zacskó. Mondjuk ez a kisejlő piros annyira nem tűnik elrettentőnek. Emlékeim szerint azonban a rothadó hal zöld. (...bár lehet, hogy ez lazac...)Egyébként egyszer nekem is volt hozzá szerencsém egy török étkezdében. Első fura dolog (többször ettem már ott előtte) az volt, hogy egy áráért mindjárt kettőt adtak. (Egy jó tanács: Kifőzdében, étkezdében soha ne vegyél leértékelt  húsételt!!!) A második furcsaság az íze volt, így nem is ettem meg csak a felét. De úgy tűnik ez is elég volt, és délutánra én is úgy jártam, mint a sirály a harmadik cukorkán.



Illata kimondottan kellemes, leginkább a málnaszörpre hasonlít. A látványról nem lehet ezt elmondani. Egy tömbbé összeragadt piros cukorkahalmaz fogad.



Ha elkezdjük szopogatni, egészen finom, gyümölcsös íz bontakozik ki. Már-már kezdünk megnyugodni, hogy szerencsére csak a zacskója borzasztó, egyébként meg minden ok, de akkor előjön egy sós lötty. Ez,amíg tart a gyümölcsös aroma a szánkban annyira nem gáz, mert keveredik azzal. Inkább a végefelé lesz undi, amikor már csak ez van és semmi más.


Azért nem tudom, észrevettük-e, de a zacskók színét nem a témához illő sötét színekbe öltöztették, hanem vidám pirosba, narancssárgába, fehérbe.Így már mindját nagyobb kedvvel kóstoljuk meg, nemde?


A patkányhányás is összeragadt. Ez már azért komplexebb termék. Itt három színnel dolgoztak. Úgy látom ez a patkány evett némi sárgarépát, sajtot és valószínű, hogy a fekete szín a patkányméreg, azért jön ki belőle mindez.
Illata ennek is kellemes, a citom uralja. Ez a citromsárga cukorka velejárója. Annak az íze is citromos...eleinte...utána ebből is jön a sós lé...
A narancssárga, az már az elején sem finom, semmi gyümölcsös jegyei nincsenek.
A feketének, meglepő,de eleinte egészen különleges íze van, és ezt elég sokáig lehet érezni, de sajna a végére ebből is előjön a sós folyam. Azt gondoltam ez lesz a legrémesebb, de talán mind között ez a legjobb. Bár talán ennél a terméknél ez a szó némileg túlzás.





A végére maradt a sirályos. Stilszerűen a témához választva, itt barna cukorkák vannak. Illata ennek is intenzív. (Na, nem olyan...) Ezúttal vaníliás cukros-tejszínes aromák jönnek elő. Ízben is, de az eddigieknél ezt sokkal rövidebb ideig élvezhetjük. Szinte egyből elindul a sótime.

Ez a cukor nagyon jó, ha valakit meg akarunk tréfálni. De kétlem, hogy életünk visszatérő darabja lehet.

Tömege mindegyiknek 125 g.

Gyártja: Bob-Bon A/S, Dánia

2016. augusztus 18., csütörtök

KATJES FRUCHT SPASS - MAJOMFEJ ALAKÚ HABCUKOR


Alig, hogy a Katjes megnyitotta a 3D gumicukorkanyomdájukat, máris előálltak egy újabb szériával, a "Frucht Spass"-szal. Ebből láthattok majd 3-at. Ez itt a majmos változat.


A csomagolást vidám színekbe öltöztették, és mindegyikre tettek zöld pálmafákat is, csak, hogy érezzük a törődést. Nagyon cuki a rárajzolt majom is, ezek a kerek mellek irigylésre méltóak...



Illata zseniális! Leginkább a frissen sült meggyes pitére hasonlít. Nem véletlenül, a leírás szerint meggyes és banános habcukorkákkal van dolgunk.




Míg a zacskó hátuljára 2 db majomfejet tettek, addig meglepő, de a zacsiban háromfélét találunk. A csupa sárgát kihagyták. Igaz annak a mennyiségét nem vitték túlzásba, összesen 4 db van belőle, meggyesből 9, míg a sárga fejű, piros fülűből 12 db.

Méretük is elég jelentős: 3,7 cm hosszúak és 4,5 cm szélesek (fültől fülig)

Mindezek mellé az arckifejezésük is eltérő. Nagyon helyesek:))))))))



Állaguk is zseniális. Ahogy kettétörjük a finom, illatos aromák még inkább előtörnek, így nem csak az ízlelőbimbóink, de a orrunk is tobzódik az jóban.
A banánaroma nem a habbanánokból megszokott, ez valami más. Nem annyira édes, sőt enyhén savanykás, mindamellett amint megettünk az egyiket, rögtön kiáltunk a másik után, annyira jó.
Ugyanez elmondható a meggyesről is. A zacsi kinyitásakor ezt lehet inkább érezni és megkóstolásakor sem fogunk csalódni. Magávalragadó és élethű!

Ez a termék így, ahogy van tökéletes!!!! Imándooooooooooom!

Összetétel:
glükózszirup, cukor, 10% gyümölcskivant és gyümölcslé, maltodextrin, glükóz-fruktóz szirup, kálium-citrát, citromsav, pektin, természetes aroma, burgonyaprotein, napraforgó olaj,méhviasz, vitaminok

Tömege: 225 g

100 g 344 kcal

Gyártja: Katjes Fassin Gmbh+Co. KG, Germany,https://www.katjes.de/wir-bei-katjes.html

Ráadásként pedig csak képekben, merthogy ez nem került be a blogba, de itt van a Juicee Gummee szintén majmos gumicukorkája. Emlékeim szerint ez állagban nem volt ennyire pihe-puha, és édesebb is volt, de azért nem volt rossz.



 JUICEE GUMMEE MAJMOK:




MÉG TÖBB KATJES KÉPEKBEN:

TROPENFRÜHTE



JOGGERS


MACIK:


SHOPPING QUEEN: