2015. február 11., szerda

KATJES FRED FERKEL: GYÜMÖLCSÖS HABMALAC


A Nasi-Ajándék blogban már szerepelt egyszer Katjes. Akkor a Tappsy, fekete-fehér pandamacifejeket mutattuk be, most pedig malackodunk kicsit:)


Nekem úgy rémlett, hogy  Fred Ferkel egy rajzfilm figura, de nem találtam róla semmi infót a neten.Helyette viszont kidobott egy "Percy Pig" nevű malacot, ami a Marks&Spancer saját márkás  gumicukra és valóban megszólalásig hasonlít erre. Valószínű ez annak a koppintása. Mondjuk nekünk,  magyaroknak, teljesen mindegy, mert egyelőre egyiket sem lehet itthon kapni...:)


Illata nagyon töményen édes és gyümölcsös. Igaziból nem lehet egy összetevőt említeni, ami dominálna, az egész mindenség, amit beleraktak összeadódik és intenzíven előjön, amikor kibontjuk.


Nem éppen friss és ropogós újévi malackákkal találkozunk. Szegénykék nem bírták a rabságot, így kicsit beráncosodott a bőrük. Egyiknek-másiknak leszáradt a füle, vagy éppen az arcából hiányzik egy darabka. Ettől függetlenül nagyon cukik, és minden hányattatásuk ellenére, kivétel nélkül,  mosolyognak.

Kétféle malacunk van: halványabb és sötétebb fülű. A világos rózsaszín fül málnás, a sötét fül pedig meggyes. A zacskó hátulján még narancssárga fülű is van, ami epres lenne, de akárhogy nézem, az nekem nem jutott:((

Az alap habcukor pedig olyan érdekességekből áll, mint alma, bodza, mandarin, szőlő, feketeribizli.


Állaga tökéletes. Nem az a nagyon felfújt cukor, amit ha bekapunk, leereszt a szánkban, mint egy lufi és gyorsan elolvad. Ezt rágni kell, így van ideje kioldódni a benne lévő ízeknek. Az előbb felsorolt összetevőkből kitűnik, inkább tutti-fruttis jellege van. Külön megkóstolva a füleket sem ismerem fel egyértelműen a meggyet és a málnát. Ettől függetlenül finom, és még a gyártó azt a hibát sem követte el - ami általában ennél a terméktípusnál gyakran előfordul-,  hogy túlcukrozta volna.

Összetétel: glükózszirup, cukor, módosított keményítő, gyümölcslé és gyümölcskivonatok: alma, bodza, mandarin, citrom-, tej-, almasav, burgonyakeményítő, természetes aroma, bodza-, szőlő-, feketeribizli koncentrátum, méhviasz

Tömege: 200 g, kb. 24 db malacfej

100 g 346 kcal

Gyártja: Katjes Fassin GmbH, Németország, http://www.katjes.de/

Video a termékről:


MÉG TÖBB KATJES KÉPEKBEN:

TRÓPUSI GYÜMÖLCSÖS



JOGGERS



MACIK:



SHOPPING QUEEN:



MÉG TÖBB KATJES BEJEGYZÉS:

TAPPSY ORIGINAL PANDAFEJEK
GRÜN SCHABEL KAKADUFEJEK
DIE BIENE MAJA: MAJA A MÉHECSKE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése