2016. szeptember 13., kedd

WICK RACHEN DRACHEN: MENTOLOS-VÉRNARANCSOS GUMICUKOR


Azon már meg sem lepődök, hogy aromaként  vérnarancsot választott a Wick. Idén ez nagyon menő, sőt már-már kötelező a használata a gumicukorkát gyártók körében. Viszont, ezt kombinálni mentollal, elég meredeknek tűnik. Meglátjuk, hogyan működnek együtt...



A "Rachen Drachen" torok sárkányt jelent. Még, jó, hogy nem a torokgyíkról nevezték el...!


Belsejében ezek az érdekes formájú cukorkák találhatók. Őszintén szólva, nem tudom melyik az alja, melyik a teteje. Akárhogy forgattam, egyszerűen nem sikerült rájönnöm, mit ábrázolnak. Pedig elég sok percet szántam a megfejtésére.
Leginkább egy ijedtében összerezzent narancsgerezdre hasonlít. Ha ez sárkány akar lenni, a zacskó nyomán, akkor nagyon nem sikerült, ezt bizton kijelenthetem.


Illata egy fokkal jobb, mint a kinézete. Érződik a citrus és a mentol is.

Íze eleinte durván mentolos, de aztán előjön a narancs eléggé felismerhető aromája, ami viszonylag hamar felülírja elődjét, így a végére kellemes élményként éljük meg elfogyasztását.
Állaga nem igazán megnyerő. Valahol a zselé és a gumicukor között van félúton.
Azonban van benne egy meglepetés elem is. Ez pedig a külső ropogós burkolata. Általában a gumicukroknál ez savanyú, de itt határozottan édes. Konkétan kristálycukorba van bepanírozva.


Összességében érdekességként egyszer megkóstolni jó, de tutira nem vágyódom a következő zacskó után.

Összetétel: cukor, glükózszirup, víz, zselatin, citromsav, természetes vérnarancsaroma 0,5%, természetes mentolaroma, bodza-ananász-ribizli kivonat

Tömege: 75 g

100 g 308 kcal



1 megjegyzés:

  1. Szia,

    ezt a gumicukrot (van más ízben is) Németországban csak gyógyszertárban lehet kapni, mivel nem nasinak találták ki, hanem torokfájás eseténre. Nekem eddig ez hatott a legjobban, a gyógyszeres szopogatós cukorkákat nem bírom. Szóval ez nem nasi, hanem gyógyhatású készítmény. Kár, hogy itthon nincs. Üdv!

    VálaszTörlés