2015. február 24., kedd

KATJES: MAJA GUMICUKOR VIRÁGMÉZZEL


Ha már a kekszbox és a nasi-ajándék blogba bőven kijutott a Majás édességekből,úgy dukál, hogy itt is bemutassunk legalább egyet. Íme...


Természetesen a csomagolását cukira, színesre és vidámra készítették. Tipikus életkép egy méhecske mindennapjaiból.


A zacskó hátoldaláról megtudhatjuk, milyen figurákkal és ízekkel találkozunk. Kicsit meglepődtem a narancs és a banán jelenlétén. Szerintem ehhez a hangulathoz jobban illenének az erdei gyümölcsök: eper, málna, áfonya, szeder...erre van meggy, zöldalma, banán és narancs. Még szerencse, hogy raktak bele mézet, így valami köze azért mégiscsak van a méhecskéhez. A figurákkal nincs ennyi gond, azok, kétségkívül, a meséből valók. Minden íznek/színnek megvan a saját mesehőse. Így pl. nem fordulhat az elő, hogy találkozunk egy narancsárga Majával, vagy egy rózsaszín Willivel.
A zöld (almás) a Flip, aki szemmel láthatóan egy szöcske. (Rá egyáltalán nem emlékszem, bár a másik blogban írtam, hogy nem rajongtam ezért a meséért.) A citromsárga (banános) Maja fejét ábrázolja. A rózsaszín (meggyes) egy  virágfej, a narancssárga (narancsos) pedig Willi, Maja pajtása.


Illata meglepő, de nem kirobbanóan gyümölcsös. Talán enyhén a mézet fel lehet benne fedezni, de inkább a bevonóviasz szagát érezni.


Legtöbb Majából van, legkevesebb pedig Flipből, de mivel ez 2-szer akkora a többieknék, így a mellékszereplők száma kb. ugyanannyi.


Minden figura szépen kidolgozott, felismerhető és fényes. Szerencsére az ízük sokkal sokkal jobb a szaguknál. Mindegyikben felismerhető a rá jellemző gyümölcs, sőt nagyon is intenzív a jelenlétük és elég jól hasonlítanak az eredetire.
 Annak ellenére, hogy méz is van benne, kicsit savanykásak, de ez kimonottan jót tesz nekik.
Állaga zseniális. Kell rágni, de könnyen megadja magát, puha, nem ragad a fogsorba.


Összességében mind kinézetben, mind ízekben, állagban ez egy tökéletesre sikerült gumicukor, soha rosszabbat nem kívánok manunknak!

Összetétel: glükózszirup, cukor, módosított keményítő, glükóz-furktóz szirup, méz 5,4%, alma-tej-citromsav, természetes aromák, gyümölcskoncentrátumok: alma, gardénia, narancs, mangó, maracuja, bodza, sárgarépa, spirulina koncentrátum, napraforgóolaj, méhviasz

Tömege: 175 g, kb. 32 db gumicukor

100 g 343 kcal

Gyártja: Katjes Fassin GmbH+Co. KG, Németország, http://www.katjes.de/

MÉG TÖBB KATJES KÉPEKBEN:

 JOGGERS


TROPENFRÜHTE





SHOPPING QUEEN:


MACIK:





MÉG TÖBB KATJES BEJEGYZÉS:

KAKADUFEJEK

PANDAFEJEK ORIGINAL

FRED FERKEL HABMALAC

MÉG TÖBB MAJA NASI:

BAUER GYÜMÖLCSÖS TÚRÓKRÉM
MAJA TEJSZELET
WAFFELSNACK
XOX KARTOFFELSNACK: BURGONYÁS CHIPS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése